Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tárt karokkal fogadták az új tiszteket

Szöveg: Gyeginszky Andor hadnagy |  2017. szeptember 20. 16:37

Hét, idén augusztus 20-án felavatott tiszt került az MH Pápa Bázisrepülőtérre, hogy itt töltsék be első tiszti beosztásukat és kezdjék meg katonai pályafutásukat. A beosztások átvétele, a bázis és a munkatársak megismerése után egy egyedülálló lehetőséget kaptak, hogy új lakóhelyükről, Pápa városáról is bővíthessék tudásukat. Dr. Áldozó Tamás, a város polgármestere az Esterházy-kastélyban fogadta a fiatal katonákat, ahol Pápa múltjáról, jelenéről és jövőjéről is beszélgettek a résztvevők.

1596038800

Egy frissen végzett katona szolgálatba lépése mindig érdekes és meghatározó időszak. Az éveken keresztül tanult ismereteket végre a gyakorlatban kamatoztathatják, lehetőséget kapnak a szakmai kibontakozásra, és gyakorlati tudásuk is napról napra bővül. A szakmai sikerek mellett azonban nagyon fontos az új hadnagyok számára, hogy az iskolarendszerből kikerülve az önálló élet megkezdésével magánéletükben is új élményekkel gazdagodjanak.

Az idén nyáron Pápára került fiatal katonák többsége az ország távolabb fekvő részein töltötte eddigi életének nagy részét. Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka hagyományteremtő szándékkal kezdeményezte, hogy a város vezetése köszöntse a bázis új tisztjeit és mutassa be a város által kínált szolgáltatásokat, vezesse be a fiatalokat a település múltjába, jelenébe, és beszéljen a jövőre vonatkozó tervekről.

„Fontosnak gondoltuk, hogy a munkahely, a kollégák, a feladatkörök megismerése után új lakókörnyezetükről is alaposabban tájékozódjanak legújabb bajtársaink. Szeretnénk arra ösztönözni őket, hogy szabadidejükben fedezzék fel a várost, ismerjék meg a kulturális örökségeket, használják ki a művelődési, sportolási és szórakozási lehetőségeket. Szeretnénk, ha bekapcsolódnának a város életébe és hosszú távon otthonra találnának nálunk" − mondta Gangler László ezredes.

1596038800

Dr. Áldozó Tamás, a város polgármestere a következőket mondta a találkozóról: „Örülök annak, hogy személyesen kapcsolatba kerültünk, és azt remélem, hogy ez a mai beszélgetés egy hosszú távú személyes kapcsolatot indít el, így sokszor lesz még alkalmunk a városról beszélgetni. Kíváncsi voltam arra, hogy az ország különböző pontjairól érkezett tisztek hogyan látják Pápát."

A beszélgetés után a hadnagyok megtekintették az Esterházy-kastély kiállításait, egy rövid sétát tettek a belvárosban, a program zárásaként pedig a Pápai Református Gyűjteménybe mentek, ahol többek között a kiállított egyiptomi múmia történetét ismerték meg. Az MH Pápa Bázisrepülőtérre került hét fiatal tiszt repülésirányító, repülő-műszaki és logisztikai beosztásokat lát el.

1596038800

Fotó: a szerző felvételei