Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befejeződött az alapkiképzés első része

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. szeptember 20. 15:30

Záróvizsgával ért véget az alapkiképzés első ciklusa azoknak a katonáknak, akik a Magyar Honvédség tizenkét alakulatától érkeztek Szentesre, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez.

1596038798

A katonák az elmúlt öt hét során – egyebek mellett – megismerkedtek a katonai szabályokkal, teljesítették a gépkarabély alap és a pisztoly szakalap lőgyakorlatot, valamint a kézigránát alap dobógyakorlatot. Emellett egy 6 kilométeres menetgyakorlaton is részt vettek. Mindezek feltételei voltak a vizsgára bocsátásnak.

A vizsga szakmai felügyeletét az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság képviseletében Nagy Attila alezredes látta el. „Ez az első jelentős megmérettetés katonai pályájuk elején, ezután eldől, hogy folytathatják-e az alapkiképzést"- mondta a résztvevőknek az alezredes. 

1596038798

Az elméleti és gyakorlati részből álló vizsga első felében szabályzatismeretből, állampolgári-, honvédelmi- és jogi ismeretekből, általános harcászati és lőelméletből, valamint műszaki, vegyivédelmi, egészségügyi, térképészeti és nem háborús műveletből szerzett ismereteikről adtak számot a résztvevők. Ezt követően az alaki fogások szabályszerű végrehajtását mutatták be raj kötelékben.

1596038799

Az alapkiképzés első ciklusának sikeres végrehajtása elismeréséül Kaszanyi Sándor alezredes, a vizsgabizottság elnöke gratulált a résztvevőknek, majd átadta az igazolásokat, melyek az első öt hét elvégzésérőt tanúskodnak.

1596038799

Fotó: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred