Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalmas előadások a szakmai napon

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. február 27. 10:40

Szakmai napon vettek részt a közelmúltban a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökségén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felsőfokú vezetőképző tanfolyamának hallgatói. Az előadássorozat a a hallgatók kiképzésszakmai ismereteinek bővítését és a stratégiai szintű szemléletmód szélesítését, mélyítését szolgálta.

Az egész napos programon a tanfolyam hallgatói betekintést nyertek a Magyar Honvédség kiképzési rendszerébe, valamint naprakész információkat kaptak a kiképzés korszerűsítési folyamatának jelenlegi helyzetéről, eredményeiről.

1595967643

Bozó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnökének előadása

Új ismereteket nyújtott számukra a NATO új kiképzési koncepciójának, a Kapcsolódó Erők Kezdeményezésének (Connected Forces Initiative – CFI), valamint a NATO jövőbeni, kiemelt gyakorlatának, a Trident Junction 2015 elnevezésű gyakorlatnak a részletes bemutatása.

A szövetségi és nemzetközi szerepvállalásunk bemutatása során kiemelt szerepet kapott a V4 és a CEDC (Central European Defence Cooperation) -országokkal közösen tervezett regionális kiképzési együttműködés, valamint a közösen tervezett kiképzési katalógus bemutatása.

A hallgatók mindezek mellett további előadásokat hallhattak a katonai szervezeteknél végrehajtott, átfogó kiképzési szakellenőrzések tapasztalatairól is. Utolsó napirendi pontként pedig információkat kaptak a Magyar Honvédség szakmai felkészítési rendszerének fejlesztéséről.

1595967644

A tanfolyam hallgatói betekintést nyertek a Magyar Honvédség kiképzési rendszerébe
CímkékV4