Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatán startolnak a katona-zenekari fesztiválok

Szöveg: Kovács Dániel |  2014. május 26. 13:26

A Tatai Patara Török Kori Hagyományőrző Fesztivál nyitónapján, május 30-án, pénteken kezdődik a regionális katona-zenekari fesztivál országjáró programsorozata is.

A műsor 16 órakor, a négy részt vevő zenekar felvonulásával kezdődik a Várkanyarban, majd az ünnepélyes megnyitóval és szakalaki bemutatókkal folytatódik a rendezvény. A fesztivál főattrakciója az összevont koncert lesz, melyet közösen ad az MH Szentendre Helyőrségi Zenekar, az MH Budapest Helyőrségi Zenekar, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar és a Tata Helyőrségi Zenekar.

1595972710
Idén öt katonavárosban rendeznek regionális katona-zenekari fesztiválokat

„Idén is arra törekszünk, hogy a műsor összetett, sokszínű, többféle stílust felvonultató válogatás legyen. Feltűnnek benne könnyűzenei blokkok, katonaindulók, és minden zenekar szolgál majd önálló látvány- és zenei elemekkel is" − mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Csizmadia Zsolt ezredes.

A Magyar Honvédség főkarmestere elárulta azt is, hogy ebben az évben öt helyszínen rendeznek majd regionális katona-zenekari fesztivált, többnyire négy-négy zenekar fellépésével.

Tata után Székesfehérváron csendül fel ismét a katonazene, ahol szintén nagyszabású városi rendezvény adja majd a keretet. Szolnok és Szentendre is rendezvényhelyszín lesz a nyár folyamán. A fesztiválszezon Hódmezővásárhelyen ér véget szeptemberben.

1595972710
A látványos szakalaki bemutatók az elmúlt évben is mindenhol nagy sikert arattak

Fotó: archív