Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Telitalálat

Szöveg: Sályi Gergő őrmester |  2013. február 9. 18:12

Az elmúlt napokban két megmérettetés miatt is Szentendrére utazott az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred lövész csapata: először honvédségi szintű pontlövő versenyen, majd nemzetközi szituációs lövészversenyen bizonyították felkészültségüket a skarlátpiros barettsapkás katonák.

Az 1. MH Amatőr Lőbajnokság Pisztoly- és Puskaversenyen hat versenyszámban várták az indulók jelentkezését a szervezők. A népes mezőny sportpisztoly, szolgálati pisztoly, illetve kispuska kategóriában mérhette össze tudását, az elért eredményeket pedig egyénileg, illetve csapatonkénti bontásban is értékelték. Az indulóknak minden versenyszámban öt próbalövéssel melegíthettek, majd pisztollyal húsz, puskával pedig harminc értékelt lövést kellett leadniuk. 

1595949029

A huszonöt, valamint ötven méteres távolságban elhelyezett céllapok találati számának összegzését követően szolgálati lőfegyver kategóriában Hantó Andrea zászlós érdemelte ki az első helyért járó trófeát, míg a harmadik helyezésért járó elismerést a szintén győri Juhász Éva főtörzsőrmester szerezte meg. Ezen eredmények egyben azt is jelentették, hogy a Bebesi-Tanyi Orsolya századossal kiegészült női együttes a dobogó második fokára állhatott fel csapatonkénti összevetésben. A női trió ráadásul a sportpisztoly kategóriában is ezüstérmes lett, ahol egyéni értékelésben Hantó Andrea zászlós az előkelő harmadik helyért járó elismerést is átvehette.

A Rába-parti város alakulatának férfitagjai is becsülettel helyt álltak: szolgálati pisztoly kategóriában a Bebesi László százados, Szabó Zsolt százados, valamint Szlobodnik Tamás százados alkotta csapat a kiváló második helyezést érte el úgy, hogy Szlobodnik Tamás egyéni értékelésben a bronzérmet is megszerezte.

Ezek után nem meglepő, hogy az egy héttel később tartott 15. MH Amatőr és Nemzetközi Szituációs Lőbajnokságról sem távoztak üres kézzel a légvédelmi egység katonái. Az IPSC (International Practical Shooting Confederation) szabályai szerint megrendezett versenyen öt pályát kellett minimum hatvan lövéssel teljesítenie a jól felkészült mezőnynek, rendszeresített szolgálati kézi lőfegyvert használva. A Bebesi-Tanyi Orsolya századost, Hantó Andrea zászlóst, valamint Juhász Éva főtörzsőrmestert felvonultató női csapat remek teljesítményének köszönhetően felállhatott a dobogó harmadik fokára.