Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Telt házas lemezbemutató koncert a Stefánia Palotában

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. április 23. 7:31

Ismét nagy sikerű lemezbemutató koncertet adott az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) Központi Zenekara Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében, április 20-án, csütörtökön.

1596030921

Az est műsorközlője Zelinka Tamás volt, aki a darabok között elárulta, hogy a koncerten elhangzott 20. századi művek mindegyike a zeneirodalom remekművei közé tartozik: „A színpadra lépő karmesterek varázsintésére olyan szépséggel szólalnak meg a zeneművek, mint amilyen szépséggel már a hangfelvétel tekercsei őrzik a zenekar játékát. Nemsokára világszerte ismertté válik, mi mindent tud a 20. század zenéjéből és milyen értően tudja megszólaltatni mindezt a Magyar Honvédség Központi Zenekara"
– mondta.

1596030921

Elsőként James Barnes Szimfonikus nyitányát hallgathatta meg a közönség, majd felcsendült – többek között – Hidas Frigyes Fuvolaversenye, Ránki György A varázsital című darabja és Leonard Bernstein Candide nyitánya.

1596030921

A rendezvényen részt vett – mások mellett – Mergancz Sándor dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka és Baráth Ernő ezredes, az MH BHD parancsnoka.
A hangverseny vastapssal zárult, köszönetet mondva Csizmadia Zsolt ezredesnek, Kovács Tibor alezredesnek, Szabó Imre őrnagynak és Dohos László nyugállományú ezredesnek a vezénylésért.

1596030921

Fotó: a szerző felvételei