Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tették a dolgukat

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. október 19. 14:36

„1956 történelmi példázat és tanulság; nemzeti eszmélésünk nagyszerű pillanata, amit ugyan nem segített, de ámulva figyelt a világ” – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 19-én, Székesfehérváron.

„Katonáink teszik a dolgukat és nem csak jelen vannak például a missziókban, de jelet is hagynak"- mondta Vargha Tamás az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon megrendezett ünnepi állománygyűlésen. „Mint ahogyan tették a dolgukat és máig ható fényes jelet hagytak azok a fiatalok és idősebbek, katonák és civilek, akik ötvenhat esztendővel ezelőtt a nemzet szabadságáért az életüket áldozták" – fogalmazott.

1595943343

Dr. Szelke-Tulipán Éva, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kutató történésze ünnepi beszédében felelevenítette az 1956-os forradalom és szabadságharc katonai vonatkozású eseményeit, kiemelve többek között azt, hogy a szovjetek „a magyar katonákat ellenségnek tekintették és háborút vívtak ellenük."

A rendezvényen Vargha Tamás parlamenti államtitkár és Varga Csaba dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnöke elismeréseket adott át.

1595943344

A szerző felvételei