Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tizedik napja tart a Toborzó Országfutás 2016

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. április 27. 7:12

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) által szervezett Toborzó Országfutás 2016 elevezésű rendezvény tizedik napján – április 26-án, kedden – reggel 8 órakor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűről indultak a futók, a cél pedig Kecskemét volt.  A bács-kiskuni megyeszékhelyre este 6 óra környékén érkezett meg a staféta.

Martfűn nagyon sok iskolás és felnőtt csatlakozott a futókhoz, és egészen a város határáig kísérték a stafétát. A következő állomás Rákócziújfalu volt, ahol a községházánál egy nagyobb létszámú iskoláscsapat futott együtt egy rövid szakaszt a katonákkal.

1596012403

A futók – Rákóczifalván keresztül – nem sokkal 11 óra után érték el Szolnokot. A Kossuth téren a Magyar Szablyavívó Iskola tartott bemutatót, a térzenét pedig a Légierő Zenekar – Szolnok biztosította. Statikus haditechnikai bemutató és katonai toborzópont is települt a térre. Mind az öt szolnoki katonai alakulat képviseltette magát a RepTárig tartó szakaszon, valamint csatlakozott a futókhoz Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka és a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatának játékosai is.

Szolnokról a Kőröstetétlen-Kocsér útvonalon haladt tovább az országfutás, a staféta a délutáni órákban érkezett meg Kecskemétre.

1596012404

Fotó: Mészáros János (MTI)