Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több száz egyetemista vesz részt a honvédelmi alapismeretek kurzuson

Szöveg: Ruza György őrnagy |  2014. május 25. 14:44

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és a Szegedi Tudományegyetem között 2012. december 6-án megkötött együttműködési megállapodásban leírtaknak megfelelően az oktatási intézmény az idei tanév tavaszi félévében elindította a honvédelmi alapismeretek kurzust, amelyre összesen 547 hallgató jelentkezett.

1595972491

A szegedi hallgatók megismerhették a Magyar Honvédség helyét és szerepét a honvédelem rendszerében

Az órák célja az volt, hogy a hallgatók megismerjék a Magyar Honvédség helyét és szerepét a honvédelem rendszerében, legyenek tisztában annak szervezeti felépítésével, működésének fontosabb jellemzőivel, alapvető ismereteket szerezzenek hazánk biztonságpolitikai környezetével, az állampolgárok személyes honvédelmi kötelezettségeivel kapcsolatosan. Majd − a megszerzett elméleti ismereteik birtokában − legyenek képesek eligazodni a Magyarország biztonságát, honvédelmét érintő alapvető kérdésekben.

Az órákat a Magyar Honvédség alakulataitól meghívott oktatók tartották, összesen nyolc alkalommal. A következő félévben − a kurzus folytatása mellett − tervezik a Magyar Honvédség katonáinak missziós szerepvállalásait, tapasztalatait bemutató előadás indítását is.

1595972491

A következő félévben tervezik a Magyar Honvédség katonáinak missziós szerepvállalásait bemutató előadás indítását is