Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzónap „Madzagfalván”

Szöveg: Juhász László százados |  2015. szeptember 13. 11:22

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság békéscsabai, 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája toborzónapi rendezvénnyel vett részt a környéken híres békési, Madzagfalvi Napokon 2015. szeptember 5-én.

1596000052

Békés városát a környezetében mindenki úgy ismeri, mint Madzagfalva. Egy korabeli legenda szerint a város lakói körbekerítették a települést egy jó erős madzaggal, hogy onnan ne szökhessen ki a harangszó. Ennek oka az volt, hogy a tanyavilágban élők, akik nem adtak pénzt a város harangjának felállítására, ne hallhassák annak gyönyörű zengését, bongását. E legenda megőrzésére a város minden évben megrendezi a Madzagfalvi Napok rendezvényt, amelynek fő célja a hagyományápolás, a sport, a kultúra népszerűsítése és természetesen szórakozási lehetőség a lakosság számára. A programsorozat szervezőinek meghívására az iroda munkatársai egy toborzópont felállításával vettek részt a neves rendezvényen.

1596000052

Az emberek nagy számmal látogattak ki a programokra, és a toborzóponton betekintést nyerhettek a Magyar Honvédség életébe. Az iroda munkatársai folyamatosan tájékoztatták az érdeklődőket a szerződéses és önkéntes tartalékos katonai szolgálatvállalás lehetőségeiről, feltételeiről, a betölthető munkakörökről, a felvételi eljárásról és a katonai továbbtanulás lehetőségeiről. Nagy érdeklődést keltettek a látogatók körében a kiállított, hatástalanított fegyverek is. Az idősebb korosztály nosztalgiával vette kézbe egykori sorkatonai szolgálata során használt fegyverét, a már a számítógépes játékokon felnőtt, ezeket szintén jól ismerő generáció tagjai pedig döbbenettel emelték meg őket, csodálkozva, hogy milyen súlyosak – hiszen ez nem érződik a számítógép képernyőjén –, és a katonáknak nem is olyan „könnyű" ezeket a fegyvereket használni, kézben tartani.

A nagy múltú rendezvénysorozaton kedvező visszajelzések érkeztek az érdeklődőktől, ahol nagy megbecsülést tapasztaltak a Magyar Honvédség munkatársai.

1596000052


Fotó: 2. KIÉI munkatársai