Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzónap Salgótarjánban

Szöveg: Gáspár M. Levente alezredes |  2014. augusztus 16. 7:45

Katonazenére ébredhettek a salgótarjániak, hiszen az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár zenekara nyitotta meg az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) által – hagyományteremtő szándékkal – szervezett toborzónapot.

1595977218

Az augusztus 9-ei rendezvény újdonság volt a nógrádi megyeszékhely lakóinak, hiszen a megyében közel egy évtizede már csak az MH HKNYP képviseli a Magyar Honvédséget, így a zenei élményt követően a Nemzeti Honvéd Díszegység Különleges Díszelgő Csoportjának bemutatóját már népes érdeklődősereg tekintette meg.

Az óvodástól a nyugdíjasig minden korosztály képviseltette magát a rendezvényen, s érdeklődve tekintette meg a katonai rendészek izgalmas dinamikus bemutatóját. A helyi lakosok örömmel csatlakoztak a katonákhoz, s hol „túszként", hol pedig „védett személyként" lelkesen közreműködtek az imitált szituációkban.

1595977218

Ezt követően az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészeinek, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonáinak látványos és színvonalas bemutatóját tekinthette meg a közönség.

1595977219

A rendezvény alatt folyamatosan vonzotta a látogatókat az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj statikus fegyverzeti bemutatója, az MH HKNYP repülőgép-szimulátora, valamint a tűzszerészek robotja és speciális eszközeik. Az érdeklődők közül sokan nyilatkoztak úgy, hogy szívesen csatlakoznának a Magyar Honvédség katonáihoz, akár szerződésesként, akár önkéntes műveleti tartalékosként.

1595977219