Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tovább maradnak a magyar katonák Litvániában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. november 18. 14:33

Az Iron Sword 2014 elnevezésű hadgyakorlat után egy újabb gyakorlaton is részt vesznek a magyar katonák Litvániában − közölte a Honvédelmi Minisztérium november 18-án, kedden az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: Hende Csaba honvédelmi miniszter a szeptemberi walesi NATO-csúcstalálkozó után jelentette be, hogy Magyarország megerősítő intézkedések keretében vesz részt a térségben tartott hadgyakorlatokon.

Az Iron Sword 2014 elnevezésű, kilenc nemzet 2500 katonájának részvételével több helyszínen zajló NATO-gyakorlat zárását november 13-án tartották a Pabrade melletti gyakorlótéren. A magyar katonák ezen a gyakorlaton sikeresen elvégezték feladatukat, s a magyar kontingensre további feladatok várnak.
Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál szolgáló katonák december közepéig maradnak Litvániában, és egy másik gyakorlat, a Baltic Training 2014 keretein belül különböző téli kiképzéseken vesznek részt.

A hátralevő időszakban Ruklában, NATO-szövetséges amerikai és litván katonákkal fognak közösen gyakorlatozni a magyar honvédek – olvasható a HM közleményében.