Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tovább nőhet a Magyar Honvédség társadalmi támogatottsága

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2019. január 16. 18:54

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és a Milton Friedman Egyetem. A megállapodást Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára és Szatmári Péter, az egyetem rektora írta alá január 16-án, szerdán a fővárosban.

1599198097
A rendezvényen az államtitkár és a rektor is kiemelte, hogy a tárca és az egyetem között már hosszabb ideje jó kapcsolat és gyümölcsöző együttműködés van, ugyanakkor a most aláírt dokumentummal ez hivatalos formát is ölthet. A megállapodás – hasonlóan más felsőoktatási intézményekkel kialakított stratégiai kapcsolatokhoz – az oktatás és a kutatás területén mélyíti el a kapcsolatokat; valamint a segítségével tovább nőhet a Magyar Honvédség társadalmi támogatottsága a katonai pálya népszerűsítésével.

Az egyetem célja a hallgatói létszám, a gyakorlati képzés színvonalának növelése, valamint közös projektek megvalósítása. A két szervezet együttműködik a területvédelmi elven szerveződő Önkéntes Tartalékos Rendszer bővítésében: az egyetem biztosítja a hallgatók önkéntes részvételi lehetőségét a tartalékos tisztképzésben, támogatja és népszerűsíti a honvédelmi alapismeretek tantárgy oktatását. A szakmai fejlődés érdekében a tudományos-kutatási tevékenységek területén kölcsönösen támogatja egymást a két szervezet.

1599198097
A Milton Friedman Egyetem 2000-ben nyitotta meg kapuit három szakkal (Nemzetközi kapcsolatok, Humán erőforrás menedzser, Művelődésszervező szakos kommunikáció). Az akkor Zsigmond Király Főiskola néven működő felsőoktatási intézmény nagy hangsúlyt fektetett a közgazdasági ismeretek oktatására. A többszintű képzési rendszer bevezetésével a szakkínálat megnégyszereződött, a BA és MA szakok mellett megjelent a gazdaság-informatika alapszak, valamint több felsőfokú szakképzés is. 2016 augusztusától az intézmény alkalmazott tudományok egyeteme státuszban Zsigmond Király Egyetem néven működött tovább, és 2016 szeptemberében elsők között indított az országban üzleti-közgazdász duális képzést. 2017 októberében az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség tulajdonába került az intézmény, mely 2018. augusztus óta Milton Friedman Egyetem néven működik tovább.

Fotó: Tóth László