Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tradíció és összetartozás Szent Márton ünnepén

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. november 9. 7:36

A felderítő katonák védőszentje, Szent Márton közelgő ünnepe alkalmából idén is megrendezte hagyományos programsorozatát az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja.

A zászlóalj katonái számára fontos a hagyományok ápolása, az összetartozás erősítése – mondta el a rendezvény első napján, a járőrbajnokságon Rédei Róbert alezredes, a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj parancsnoka.

A résztvevőket dr. Lippai Péter ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnok-helyettese köszöntötte, aki hangsúlyozta, ez a megmérettetés nemcsak verseny, hanem a szervezetek közötti együttműködésre is jó lehetőség, hiszen idén a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium is képviseltette magát az eseményen.

1595944254

A járőrbajnokságon tudásukról is számot adtak a katonák, mert számukra a legnagyobb kihívás, ha terepen bizonyíthatják rátermettségüket – mondta el Enyedi Attila őrnagy, a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj törzsfőnöke, aki arról is tájékoztatott, hogy a bajnokságra összesen tíz csapat nevezett: az MH. 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóaljából hét, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságról egy csoport érkezett, míg a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium 9. évfolyamos katona növendékeiből két csapat vágott neki a nehéz terepnek a Vay Ádám Kiképzőbázison.

A versenyzők összemérték tudásukat tőrdobásban, kispuskalövészeten, kézigránátdobásban, részt vettek egy épület felderítésében, ahol elrejtett tárgyakat kellett gázálarcban összegyűjteniük, valamint bizonyítaniuk kellett erejüket harci jármű (BTR) tolásában, sebesültszállításban, a kúszófolyosón és a kötélhíd leküzdésében is.

1595944254