Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tulipánok teljes szívből

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. május 10. 16:14

Anyák napi ünnepséget tartottak május 8-án, hétfőn a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány támogatásával az MH Egészségügyi Központban ápolt édesanyák részére. A dráma tagozatos diákok előadását követően a nővérek kézzel készített tulipánokat ajándékoztak a betegeknek.

1596031808

Az MH Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyén két krónikus és egy rehabilitációs osztály működik, ahol jelenleg 264 idős beteg rehabilitációját és utókezelését végzik.
„Immáron három éve köszöntjük a nálunk fekvő édesanyákat, tavaly fonalból szegfűt, idén 160 posztótulipánt készítettünk. A nővérek közül van, aki részt vett a készítésben, van, aki az ünnepi műsorra kísérte le a betegeket és van, aki az osztályokon vigyázott a betegeinkre. Mivel a betegek sok időt töltenek itt, fontos, hogy növeljük az egységet közöttük, hiszen egymásra vannak szorulva. Nem mindegy a betegnek sem, hogy mosolygósan megy be a nővér hozzájuk, és a nővérnek sem mindegy, hogy egy rosszkedvű vagy egy jókedvű beteget ápol" – mondta Kökény Lászlóné őrnagy, az MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház Szanatórium utcai telephelyének intézetvezető ápolási helyettese.

1596031808

Anyák napja alkalmából a Vörösmarty Gimnázium dráma tagozatos diákjai, versekkel és énekekkel szórakoztatták az intézményben ápolt édesanyákat. A közönség soraiban sokaknak lábadt könnybe a szeme. Miután visszakísérték a betegeket az osztályukra, a nővérkék körbejárták a kórtermeket, s mindenkinek átadtak egyet az általuk készített rózsaszín és piros színekben pompázó tulipánokból.

1596031809

A Honvédkórház Szanatórium utcai telephelye három éve működik együtt a Budapest Helyőrség Szociális Alapítványával, arra koncentrálva, hogy boldogabbá tegyék a betegek mindennapjait. A Mikulás-napi és a karácsonyi ünnepségek mellett, évente kétszer jótékonysági koncertet tartanak a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, rendezvényeket szerveznek az idősek világnapján és a magyar egészségügy napján, és minden évben nyár végi hajókirándulást és családi napokat rendeznek.

1596031809

A rendezvényt követően Kökény Lászlóné őrnagy az Ápolók Nemzetközi Hete alkalmából mondott köszönetet a kollégáinak: „Mindennap látom, milyen áldozatos és példaértékű a munkátok. Látom, amikor fáradtak vagytok, látom, amikor csillog a szemetek a meghatottságtól és látom a fájdalmat, amikor egy számotokra kedves beteg ment el. A kötelességeiteken kívül is mindent megtesztek a betegeitekért, akik tiszteletet és hálát érdemlő idős emberek. Kitartást és további hitet kívánok nektek, hiszen értékes és nélkülözhetetlen munkát végeztek!" – fogalmazott.

1596031809

Fotó: a szerző felvételei