Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzivíz-tárolóba merültek

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados |  2017. július 21. 9:15

Nagyon kevés olyan szakfeladat van, amit a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred munkabúvárai ne tudnának teljesíteni.

1596036363
Rendszeresen merülnek medencébe, álló- és folyóvízbe. Kerestek már holttestet a Tiszában és más folyóban, javították már meg szennyvíztisztító telep szivattyúját… Jelenleg pedig a Magyar Honvédség objektumaiban lévő tűzivíz-tárolókat vizsgálják át, a kötelező időszakos felülvizsgálat részeként.

A szentesi munkabúvárok általában 100, illetve 50 köbméteres tározóba merülnek a bejáraton keresztül. Azonban a járatok szűkössége miatt a felszerelést csak külön tudják bejuttatni, így a búvárnak már a tárolóban kell azt magára öltenie.

A békaember ezután megkezdi a tározó belsejének átvizsgálását egy lámpa segítségével. Gyakorlatilag mindent át kell néznie, ami egy ilyen tartályban van. Meg kell vizsgálnia a falak épségét, a bent futó vezetékek és a vízkivételi cső szűrőkosarának állapotát is.

Az ezred búvárai legutóbb Budapesten a Petőfi laktanyában jártak, ahol két, egyenként 100 köbméteres tűzivíz-tárolót vizsgáltak át. A munkát azonban még nem fejezték be, számos tároló vár még rájuk a Magyar Honvédség több laktanyájában, objektumában.

1596036363

Fotó: a szerző felvételei