Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzoltási gyakorlatot tartottak Táborfalván

Szöveg: Szabó Beáta |  2016. március 20. 12:28

Közös tűzoltási és műszaki mentési gyakorlatot tartott a napokban az MH Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokság táborfalvai létesítményi tűzoltósága, valamint a dabasi hivatásos tűzoltóság állománya.

1596010565

Nem ez volt az első együttműködés a dabasi és a táborfalvai tűzoltók között, 2014-től számos gyakorlaton bizonyították, hogy kiválóan képesek együtt dolgozni. A mostani gyakorlat elképzelt szituációja szerint a táborfalvai objektum területén lévő lőszertároló épület tetőszerkezetén javítási munkálatok során tűz keletkezett, miután a javítást végző ember eszmélet vesztette és a munkavégzéshez használt pörzsölő felgyújtotta a tetőt. A honvédségi tűzoltó raj a riasztás vétele után két perccel megkezdte a sérült mentését. A tűz gyors terjedése miatt azonban szükségessé vált a dabasi tűzoltók riasztása is.

A tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka a kiérkezés után átvette a honvédségi tűzoltó raj parancsnokától a munka irányítását, majd a két szervezet állománya együtt folytatta a káresemény felszámolását. A honvédségi tűzoltók hűtötték az égő épületet, a hivatásos tűzoltók pedig a tetőre feljutva oltották a tüzet. A munkálatok során egy gázpalackot is találtak, amit biztonságos helyre szállítottak. A dabasi tűzoltók az eszméletlen férfit kötéllel, hordágyon engedték le a tetőről, majd a helyszínen lévő orvos ellátta a harmadfokú sérüléseket szenvedett sérültet. A helyzetet nehezítette, hogy egy tűzoltó az oltás közben megsérült, ezért az ő leszállításáról és ellátásáról is gondoskodni kellett.

A gyakorlat zárásaként Gáncsos László tűzoltó őrnagy, a dabasi tűzoltóság parancsnoka és Válent István zászlós, a táborfalvai létesítményi tűzoltóság parancsnoka „JÓ"-ra értékelte a feladat végrehajtását.

1596010565


Fotó: Tomena Gábor őrnagy