Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzszerészek: egy hét alatt 45 bejelentés

Szöveg: Szűcs László |  2016. augusztus 10. 7:16

A 31. héten, azaz augusztus 1-7. között 45 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 13 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet. A tűzszerészek 2016-ban eddig 1290 bejelentést kaptak.

Augusztus 1-jén Keszthelyen, a Bercsényi utcában, földmunkák közben került elő egy német gyártmányú 8,8 centiméteres tüzérségi lövedék, amit a Horváth Csaba őrnagy vezette tűzszerészjárőr szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe. A járőr Keszthelyről a Fejér megyei Csőszre vonult át, ahol – a Kossuth Lajos utcában – egy 5 centiméteres aknavetőgránátot találtak. A tűzszerészek ezt a robbanószerkezetet is a központi gyűjtőbe vitték.

Augusztus 3-án Székesfehérváron, a Pozsonyi úton, ugyancsak földmunkák közben került elő egy 45 milliméteres aknavetőgránát. A második világháborúból visszamaradt robbanótestet ezúttal is a Horváth Csaba őrnagy vezette tűzszerészjárőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Augusztus 4-én a Békés megyei Bucsán, a Kossuth Lajos utcában, földmunkák közben bukkantak rá egy 75 milliméteres páncéltörő-gránátra, amit a Hadházi Sándor zászlós vezette járőr szállított el a helyszínről.

Ugyancsak ezen a napon Győrből, a Bácsai úti iskola udvaráról szállította el a Bérczes Zsolt őrmester vezette tűzszerészjárőr a korábban ott talált 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátot.

Címkéktűzszerész