Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új alapokon a munkatervezés

Szöveg: Snoj Péter |  2017. július 4. 13:42

Hamarosan új szoftveres alapon, átláthatóbb és egyszerűbb módon folytatódik a Magyar Honvédség, s benne a Honvédelmi Minisztérium munkatervezése. Az MH Központi Intranet Portál Munkatervező Modul új verziója idén szeptemberben váltja elődjét.

A munkatervezés rendszere a honvédelmi tárca teljes spektrumát lefedi, a minisztérium szerveitől az önálló állománytáblával rendelkező katonai szervezetek szintjéig egységes rendszert alkot. Az MH Központi Intranet Portál Munkatervező Modul kialakításának elsődleges célja nem csupán a korábbi nehézkes, papírigényes munkatervezési módszer kiváltása volt, hanem a naprakész munkatervek biztosítása mellett egy korszerű informatikai platform létrehozása, amely egyben tehermentesíti a munkatervezésben alaprendeltetési feladatainak ellátásán túl részt vevő több száz fős állományt.

1596035465

A honvedelem.hu kérdésére adott válaszában dr. Kádár Pál dandártábornok, a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály vezetője korábban úgy fogalmazott, hogy a „2.0 verzió" kialakításánál figyelembe vették a felhasználók véleményét és igényeit. Mindamellett, hogy a kezelőfelület egyszerűbb lett, a tartalom jelentősen bővült.

Sándor András alezredes, a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály vezető kiemelt főtisztje elmondta, hogy a munkatervező modul egy adatbázis-kezelő program, ami valamennyi honvédelmi szervezet feladattervezését, a szervezetek tevékenységének összehangolását segíti az egy évet meg nem haladó idősíkon. Mint fogalmazott, a cél az, hogy minél szélesebb körben, minden szakterület önállóan vihesse fel az adatbázisba és ott követhesse nyomon a feladatokat.

1596035465

Az új szoftver július 3-án mutatkozott be először a leendő felhasználók körében. Az augusztus végéig tartó oktatássorozat első napján a főosztályok, csoportfőnökségek vezetőállománya és a magasabb vezetői beosztásban szolgálók kaptak felkészítést. A modul tervezett szeptember elsejei élesítéséig pedig csaknem nyolcszáz felhasználó — szerkesztő vagy jóváhagyó szerepkörben — fogja elsajátítani az új rendszer használatát. A tervek szerint a honvédelmi tárca 2018. évi intézményi munkaterve és az abból származtatott csapattagozat-szintű éves munkatervek már a frissített rendszeren fognak elkészülni.

Fotó: a szerző felvételei

Címkékinformatika