Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új alegység Tatán

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2015. március 18. 13:26

Ünnepélyes keretek között adták át a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár legújabb alegységének zászlaját. Az elöljáró döntésének megfelelően az új kötelék − melynek megnevezése 2. Lövészzászlóalj − március 1-jétől kezdte meg tevékenységét. Az új alegység parancsnoka Farkas Gábor alezredes, aki korábban az alakulat felderítőfőnöke volt.

1595989818

Egy közel féléves szervezési időszak áll a zászlóalj előtt, mely során személyi, infrastrukturális és logisztikai háttérrel alapozzák meg működésüket. Az alegység megalakításának fő célja az volt, hogy a készenlét elérése után képes legyen a lövész, harckocsi, tüzér és páncéltörő fegyvernemek szakaszszintű tanintézeti kiszolgálására. Emellett az alapkiképzést és az önkéntes tartalékosok képzését is végrehajtják.

1595989819

A tanulmányokat támogató kötelék megalakítása más szervezeti változásokat is hoz a Magyar Honvédségben, hiszen a dandár alárendeltségébe tartozó, ám szolnoki MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj önálló szervezeti elemként működik majd tovább az MH Összhaderőnemi Parancsnokság közvetlen irányításában.

1595989819

Fotók: Petrovics Renáta és a szerző