Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új fegyverek a tűzszerészeknél

Szöveg: Markovics Zita főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2019. szeptember 6. 8:20

Új gépkarabélyokat és pisztolyokat kaptak az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái.

1596067547

Ezredsorakozón mutatták be a tűzszerészeknél és hadihajósoknál a BREN2 gépkarabélyt, illetve a CZ P07 és P09 fegyvereket, amelyekkel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében látják el a Magyar Honvédséget. Az általános tájékoztatókat követően a modern, NATO-kompatibilis fegyvereket kézbe is vehették a katonák, így megismerkedtek azokkal a fejlesztésekkel, változásokkal, amelyek modernebbé teszik az új karabélyt és pisztolyt.

Az MH 1. HTHE szokásos, havi sorakozóján Szilágyi Zsolt Lajos ezredes köszönetet mondott a dolgozóknak a nyári hónapokban végzett tűzszerész mentesítési, hadihajós támogatói, valamint a társadalmi szervezetek rendezvényein végzett tevékenységért. Tolmácsolta a Magyar Honvédség parancsnokának köszönőlevelét. „Ezúton szeretném megköszönni önnek és az ön által vezetett szervezet teljes személyi állományának azt a munkát, amelyet – sok esetben – erőn felül teljesítettek. Katonai vezetőként azon leszek, hogy a valós teljesítményen alapuló többletmunkát megfelelő módon elismerjük" – írta Korom Ferenc altábornagy.

1596067547

Az ezred számára a szokásos napi feladatok mellett az elkövetkező hetek is tartogatnak kihívásokat: „Kiemelt esemény lesz az Iron Cat közös magyar-szerb flottilla-kiképzés, amely idén Szerbiában valósul meg, de nem feledkezhetünk meg a Tűzszerészek és a Tengerészek Napjáról sem. A hozzánk érkező látogatói csoportok és a civil rendezvényeken való részvételünk száma sem csökken" – mondta el Szilágyi ezredes.

A parancsnok gratulált az előléptetetteknek és köszöntötte Kiss Henrik főtörzsőrmestert, aki más rendvédelmi szervtől hosszú idő után visszatért az alakulathoz. „Pályafutásomat a tűzszerész ezrednél kezdtem, húsz év szolgálat után egy kis változatosságra vágyva kértem áthelyezésem egy másik egyenruhás szervezethez. Azonban hiányzott a katonai tűzszerészmunka, és hiányoztak a régi kollégák is, így az ezred vezetésének elképzelése találkozott az enyémmel. Végre újra azt csinálhatom, ami számomra izgalmas, és igazán szívből jön" – mondta el Kiss Henrik főtörzsőrmester.  

1596067547
Címkéktűzszerész