Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új hírközpont Balatonkenesén

Szöveg: Tóth Zoltán alezredes |  2013. március 11. 17:04

Az újonnan felállított és telepített híradó-informatikai központ műszaki átadás-átvételét tartották március 7-én a balatonkenesei üdülőben. Az objektum a Honvéd Vezérkar közvetlen irányításába és alárendeltségébe került március 1-jétől, ezért a becsatoláshoz és a zavartalan működtetéséhez ki kellett építeni a megfelelő infrastruktúrát.

1595950584

A protokoll-, rekreációs, kulturális és nemzetközi utazásszervezési feladatokat ellátó szervezetek átalakítása miatt megkezdődött az újonnan megalakult MH Balatonkenesei Rekreációs Központ katonai vezetés-irányítási rendszerét támogató híradó- és informatikai feltételek kialakítása is. Első lépésként létrehozták az objektum híradó-informatikai központját, amelynek műszaki átadás-átvételét tartották csütörtökön.

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont Távközlési Főközpont szervezésében és koordinálásában végrehajtott szakfeladatok részeként kiváltották az elavult analóg távbeszélőközpontot, és a kiépített új kapcsolóközpontot integrálták a Magyar Honvédség távhívórendszerébe. Mindezek mellett korszerűsítették az üzemvitelt támogató szünetmentes energiaellátó rendszert, megteremtették a további informatikai fejlesztések alapjait, és nem utolsósorban kialakították az új katonai szervezet működéséhez nélkülözhetetlen SAP-rendszerhez való hozzáférést is.

A kivitelezésbe bevont katonai szervezetek és polgári szolgáltatók rendkívül rövid idő alatt, magas szakmai szinten és kiemelkedő együttműködéssel hajtották végre a meghatározott feladatokat.

1595950584

Fotó: Gémes Ildikó százados