Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új infrastrukturális beruházások az MH Pápa Bázisrepülőtéren

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2020. június 12. 11:11

Nagyszabású beruházás keretében újították fel a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér (MH PBRT) atlétikai sportpályáját és erdei futóösvényét. Június 8-án egyúttal a bázis új kerékpáros beléptető pontját is megnyitották.

1596080551

A Magyar Honvédség számára rendkívül fontos a katonák egészségének, fizikai állóképességének a megőrzése, így a sportcélú beruházások támogatása is kiemelt szerepet kap. Az MH Pápa Bázisrepülőtéren alapvető célkitűzés, hogy tovább fejlődjön a helyi infrastruktúra, nem megfeledkezve a rekreációs fejlesztésekről sem. Az elmúlt időszakban elsősorban ezen a téren újult meg a bázis: a szabadtéri sportolási lehetőségekhez kínál korszerű, mindent igényt kielégítő sportlétesítményeket.

Kevesebb mint egy évvel ezelőtt, 2019 augusztusában kezdődtek a pápai katonai szervezet kültéri sportpályájának és erdei futóösvényének felújítási munkálatai. A Magyar Honvédség beruházásának keretében teljesen megújult a 400 méteres futópálya, mely szintetikusgumi-(rekortán) burkolatot kapott, az újonnan kiépített világítástechnikának köszönhetően pedig már sötétedés után is használható. A modern öntözőberendezéssel felszerelt füves focipálya egy sokoldalú játéktérré vált, amely alkalmas többféle sportág minőségi kiszolgálására. Egy kültéri kondipark is várja az edzeni vágyókat, az erdei futóösvény pedig egy 1600 méteres felújított szakaszon kínál természetközeli sportolási lehetőséget.

1596080552

Az MH Pápa Bázisrepülőtér az elmúlt közel húsz évben a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően hazánk egyik legfontosabb, világszinten is elismert katonai légikikötőjévé vált. A komplex beruházások 2020-ban is folytatódnak: májusban nagyszabású útépítés és burkolatfelújítás kezdődött, ennek első elemeként az itt dolgozók már használhatják az új kerékpáros beléptető pontot.

Gregory Clark, a projektet menedzselő helyi NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda (NAMPO) programigazgatója adta át a megújult kültéri sportpályát és erdei futóösvényt, valamint az újonnan kialakított kerékpárbejáratot Gadó Imre alezredesnek, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettesének.

„A bázisrepülőtéren települő szervezetek – azaz az MH PBRT, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW), a NAMPO és a Boeing – közös célja a folyamatos infrastrukturális fejlesztések megvalósítása és az itt szolgálatot teljesítő katonák és civilek munkakörülményeinek javítása, modernizálása. A sporttevékenység is nagyon fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, hiszen mind mentálisan, mind fizikálisan fittnek kell maradnunk. Ez a csodálatosan felújított sportlétesítmény lehetőséget ad az MH Pápa Bázisrepülőtér, valamint a többnemzeti Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) program dolgozói és családtagjai számára, hogy ideális körülmények között sportolhassanak" – mondta el Gadó alezredes.

GALÉRIA