Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új kormányablak nyílt Egerben

Szöveg: Takács Vivien |  2015. október 27. 15:52

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is részt vett az új kormányablak október 27-i, keddi átadásán Egerben, a Barkóczy Ferenc utcában.

1596003032

Vargha Tamás elmondta: olyan átrendeződések zajlanak ma a világban, amelynek kézzelfogható jelei lesznek a világgazdaságban, a világ külpolitikai rendszerében és a fejlesztés politikájában is. „Ezért is fontos számunkra, hogy a most formálódó új világban modernizáljuk és korszerűsítsük gazdasági és oktatási rendszerünket úgy, hogy mindeközben a közigazgatást is fejlesztjük"
– fogalmazott.

1596003032

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy „az ország egyik legkorszerűbb kormányablakának átadása nem csak azt jelenti, hogy udvarias, körültekintő fogadtatásban részesülnek az egriek és a környékbeliek, hanem azt is, hogy a vidék fejlődésének kulcsa a megújuló intézményrendszerben is fejlődik."
Az államtitkár szerint a kormányablak ereje nem csak a megújult falakban és környezetben rejlik, hanem az itt dolgozók lelkiismeretes munkájában is.

1596003032

A felújított és akadálymentesített épületben huszonnyolc munkaállomáson, gyorsan, ügyfélbarát környezetben intézhetők a lakossági, illetve vállalkozói tevékenységekhez kapcsolódó hatósági és okmányirodai ügyek. Emellett megújultak a kiszolgáló területek is, valamint akadálymentesített mosdó, és családbarát, pelenkázóval felszerelt baba-mama szoba, illetve játszósarok is létesült.

1596003032

Fotó: Tóth László