Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb alapkiképzés Győrben

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerző felvételei |  2019. október 30. 7:30

Idén már második alkalommal rendeznek alapkiképzést a pályakezdő szerződéses tiszt, altiszt és legénységi állományú katonák számára Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bázisán. Ezúttal több mint száz újonc vonult be és kezdte meg az egy plusz öt hetes kiképzését.

1596071181

Az október 7-ei bevonulákor 23 katonai szervezet állományába írták alá a szerződéseiket a civil életből és az ország minden pontjáról – Mátészalkától Kaposvárig, Szegedtől Sopronig – érkező pályakezdők. A bevonultatás hete az ilyenkor megszokott forgatókönyv alapján történt: állományba vétel, szállás elfoglalása, beöltöztetés, század állománygyűlés, ezredparancsnoki köszöntő, valamint a katonai szolgálathoz elengedhetetlen, alkalmassági vizsgálatok végrehajtása jelentette az első napok programját az újoncok számára.

1596071180

A gyakorlati képzés ezt követően kezdődött meg az újoncok számára, akik egyebek mellett testnevelés, alaki, fegyverismereti, vegyvédelmi, egészségügyi, szabályzatismeret, térképészet, tereptan és harcászati foglalkozásokon vesznek részt, de mindezek mellett robbantás és lövészet is szerepelt az alapkiképzés programjában.

1596071181

Lükő Géza százados századparancsnok vezetésével – valamint a rakétaezred húsz kiképzőjének hathatós segítségével – októberben és november első heteiben igazi egységgé kovácsolódnak össze az alakiképző század szakaszai. Az újoncok ünnepélyes eskütétele november 14-én lesz.

1596071181