Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb fővárosi iskola csatlakozott a KatonaSuli-programhoz

Szöveg: Hornyák Renáta |  2014. szeptember 30. 15:41

Szeptember 25-én együttműködési megállapodást írt alá az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola. Az alakulat közreműködésével immár hat budapesti iskola vesz részt a KatonaSuli-programban.

1595979912

Az együttműködési megállapodás alapján a 960 diákot számláló László Gyula Gimnázium és Általános Iskola teret biztosít a honvédelmi nevelés számára. A helyőrségdandár már korábban is jelen volt az iskola életében egy honvédelmi szakkör formájában, aminek sikere arra sarkallta a feleket, hogy a kapcsolatot szilárdabb alapokra helyezzék.

Az oktatás célja, hogy a fiatalok megismerjék a Magyar Honvédséget és lássák a katonai hivatásban rejlő lehetőségeket, hiszen az elmúlt években a katonaság az egyik legbiztosabb életpályamodellé lépett elő. A megállapodás értelmében a dandár biztosítja azt az oktatást, mely felkészíti a diákokat a „katonai alapismeretek" tantárgyból az érettségire, valamint betekintést nyújt a katonák mindennapi életébe, a kiképzésekbe és a főbb tevékenységekbe.

1595979912

Piros Ottó ezredes, az alakulat megbízott parancsnoka a KatonaSuli-programot tekinti az egyik leghatásosabb tényezőnek a Magyar Honvédség és a civil kapcsolatok megerősítését szolgáló tevékenységek között. A kapcsolatépítés mellett természetesen a fiatalok megfelelő és szakszerű oktatása a legfontosabb cél. Éppen ezért a szervezet kiemelten kezeli a KatonaSulival kapcsolatos teendőket. Az egyre bővülő hallgatói létszám miatt szükségessé vált az oktatók létszámának növelése is, ami még idén meg is történik. Ezzel a döntéssel a dandár KatonaSuli-részlegének munkáját is elismerte a megbízott parancsnok.

Bäckné Kremm Andrea, a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola intézményvezetője az aláírás alkalmából kifejtette, hogy mennyire különleges élmény civilként betekintést nyerni a katonák életébe, és nagy öröm számára, hogy az iskolájuk ezzel is valami pluszt tud nyújtani hallgatóinak.

Az együttműködési megállapodás aláírásán az iskola három diákja is jelen volt, ők megtekintették a Petőfi Sándor laktanya szoborparkját és elbeszélgettek a KatonaSuli-részleg oktatóival a Magyar Honvédség nyújtotta lehetőségekről.

1595979912

Fotó: Szabó Lajos zászlós