Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb katonai gasztrosiker a Balatonon

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2016. szeptember 1. 17:17

Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban – Békési Éva őrnagy vezetésével – felállt egy „főzőcsapat”, akik az elmúlt néhány hónapban sorra nyerik a környéken megrendezett főzőversenyeket. Az alakulat csapata idén először nevezett a balatonkenesei Országos Lecsófesztiválra, ahol ismét dobogóra állhattak: 30 lecsó közül a második legfinomabbat ütötték össze a bográcsban.

1596018983

A nyár utolsó szombatját kihasználva az egész országból érkeztek csapatok Balatonkenesére, hogy összemérjék ügyességüket lecsókészítésben. A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár rendezésében immáron XII. alkalommal rendezték meg az Országos Lecsófesztivált, melyen idén 30 csapat indult. Köztük volt az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ csapata is, Ritterné Pajor Csilla vezetésével. A főszakácsi kötényt ismét Békési Éva őrnagy kötötte magára, aki a hagyományos lecsó receptjét olyan különleges összetevőkkel egészítette ki, mint például a chilis cukor és a füstölt pirospaprika – így lett egyedi és különleges a „bakalecsó".

S, hogy a végeredmény jól sikerült, egyrészt az mutatta meg, hogy az MH RKKK csapatának bográcsa ürült ki elsőként, amikor elkezdődött a vendégek körében a szabad kóstolás, másrészt a Bede Róbert mesterszakács vezette zsűri is a legfinomabbak közé sorolta. A „Gulyáságyú Robbantók" ugyanis az előkelő második helyen végeztek bakalecsójukkal az országos mezőnyben, így újabb serleggel térhettek haza a katonaszakácsok.

1596018983

Fotó: Gondán József és a szerző felvételei