Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb két év a katonai alapismeretek oktatására

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2015. december 8. 10:17

Egy, a Műszaki Szakképzési Centrum és az MH 86. Szolnok Helikopterbázis között még 2011-ben kötött együttműködési megállapodást újítottak meg a napokban a Tisza-parti városban. A dokumentumot Hicsó György, a szakképzési centrum főigazgatója, és Lamos Imre dandártábornok, az alakulat parancsnoka látta el kézjegyével.

1596005181

Az együttműködés eredményeként évről-évre egyre több fiatal választotta érettségi tantárgynak a katonai alapismereteket és tett belőle nemcsak közép-, de emelt szintű érettségi vizsgát. A rendezvényen elhangzott: a szerződés megújításnak köszönhetően folytatódhat a Magyar Honvédség társadalmi támogatásának elősegítése és a katonai pálya népszerűsítése.

„Kiemelten fontos, hogy a honvédelem ügyét nagy rendszerszemléletben tudjuk nézni, mivel a haza védelme nagyon fontos nemzeti ügyet kell, hogy képviseljen, különösen a világban zajló események tükrében" – hangsúlyozta Lamos Imre dandártábornok.

A helikopterbázis a lehetőségek függvényében alkalmat biztosít a katonai hivatás mélyebb megismerésére, információt nyújtva a diákok pályaválasztásához, biztosítja a tantárgy oktatásához szükséges oktatástechnikai eszközöket, és szakmai segítséget nyújt a tantárgyat oktató pedagógus felkészítéséhez.

1596005181

Fotó: a szerző felvételei