Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb védőfelszerelések érkeztek az MH Egészségügyi Központba

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Rácz Tünde |  2020. április 17. 12:09

Folyamatosan érkeznek az új koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos védőfelszerelések az MH Egészségügyi Központba. A többek között védőöltözeteket, kesztyűket és szájmaszkokat tartalmazó szállítmányokat az intézmény munkatársai szétosztják a központ gyógyító szervezetei között.

1596078205

Kovács András alezredes, az MH Egészségügyi Központ osztályvezetője elmondta, hogy a heti rendszerességgel érkező rakományokat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosítja a Magyar Honvédség részére. Az áru átvételét és az adminisztrációs feladatok elvégzését követően a nagyságrendileg egy-másfél hétre elegendő védőfelszereléseket szétosztják a központ koronavírusos betegeit ápoló szervezetek között.

„Ezek az MH Egészségügyi Központ gyógyító szervezeteihez kerülnek, elsődlegesen a COVID-osztályokhoz, de alapvetően az összes olyan szervezeti alegységnél használhatók, ahol COVID-gyanús, vagy COVID-betegeket fognak kezelni" – fogalmazott Kovács alezredes. Hozzátette: habár a civil beszállítók szállítmányai a kialakult járványhelyzet miatt változó rendszerességgel érkeznek meg, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ részéről folyamatos az utánpótlás, így biztosított a zavartalan ellátás.

GALÉRIA