Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra itthon

Szöveg: Tóth Andrea |  2015. június 25. 9:10

Hazatért Afganisztánból az MH Biztosító Szakasz első váltásának állománya. A katonákat Debrecenben, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth laktanyájában fogadták ünnepélyes keretek között.

1595996199

Az misszióból hazatért kontingens a 39. lövészzászlóalj katonáiból állt, tavaly november és május között tartózkodtak a műveleti területen. A szakasz Mazar-e Sharif-ban teljesített szolgálatot a többnemzeti biztosító század részeként, ahol az Északi Tanácsadói Parancsnokság (Train Advise and Assist Command – North – TAAC-N) alárendeltségébe tartozó tanácsadó csoportok szállítása és biztosítása volt a feladata.

Bartha Richárd százados, a kontingens parancsnokának jelentését követően Takács Attila dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka köszöntötte a visszatért katonákat. „Gratulálok önöknek, úttörő munkát végeztek, hiszen egy teljesen új feladatban kellett helytállniuk Afganisztánban. Sikeresen vették az akadályokat, jól összekovácsolódtak a hónapok alatt és maradéktalanul eleget tettek az elvárásoknak"- fogalmazott a parancsnok.

Az visszafogadó ünnepségen Takács Attila dandártábornok elismeréseket adott át a szakasz tagjainak.

1595996199


Fotó: Szalka Miklós őrvezető