Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepeltek a logisztikusok

Szöveg: Horniák Dóra |  2016. december 1. 14:35

Teremfoci-bajnoksággal és állománygyűléssel ünnepelték fegyvernemi napjukat a logisztikusok november végén az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál (MH BHD).

1596024034

A 2014 óta hagyománynak számító teremfoci-bajnokságot az alakulat logisztikai főnöksége szervezte a fegyvernemi nap alkalmából. A sporteseményen az MH Altiszti Akadémia, az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB), valamint a dandár alegységei, azaz a Logisztikai Főnökség, a Szállítózászlóalj, a Támogató Zászlóalj, a Kulturális és Rekreációs Igazgatóság, valamint az Üzemeltető és Kiképzést Támogató Osztály és a HM Objektumok Üzemeltetési Igazgatóság közös csapata vett részt. A bajnokságot a logisztikusok csapata nyerte, második helyen a „közös" csapat végzett, a harmadik pedig az MH ARB válogatottja lett.

1596024034

Az ünnepi állománygyűlésen a dandár logisztikai szakterületen dolgozó állománya mellett a Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség katonai szervezetei, a társadalmi szervezetek, valamint a dandárral a logisztikai biztosítás területén együttműködő gazdasági társaságok, szervezetek meghívott képviselői vettek részt.

1596024035

Ünnepi beszédében Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) elnöke köszöntötte a logisztikusokat. Beszédében kitért a fegyvernem történetére, kiemelve annak fontosságát már a hadseregek megjelenésétől kezdve. „A logisztika az a szakterület, ami sokrétűsége folytán átöleli a katonai mindennapok egészét, és ami nélkül nem létezhetne a Magyar Honvédség" − mondta, hozzátéve: „Lépjenek hát ki a mai napon a mindennapok hátteréből, és fogadják parancsnokaik, katonatársaik köszöntését áldozatos, felelősségteljes munkájukért. Legyenek büszkék logisztikus mivoltukra, hiszen egy egész haderő működtetése nyugszik vállukon."

1596024035

A megemlékezést követően elismerések átadására került sor. Elsőként dr. Simicskó István honvédelmi miniszter határozatát ismertették, amiben december 1-jei hatállyal ezredessé léptette elő Mudra József alezredest, az alakulat parancsnokhelyettesét. Ezt követően Baráth Ernő ezredes, a dandár parancsnoka adott át elismeréseket.

Az állománygyűlés a Budapest Helyőrség Zenekar ünnepi műsorával zárult.

1596024035


Fotó: Vadászi Norbert alezredes és a szerző