Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi állománygyűlés a híradó ezrednél

Szöveg: Mátyás Andrea |  2017. szeptember 27. 19:26

A híradók napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg Puskás Tivadarról a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred egykori és mai katonái.

1596039312

A székesfehérvári ezred ünnepi állománygyűlését megtisztelte jelenlétével Mucsi István ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Híradó, Informatikai és Információvédelmi Főnökség főnöke, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnokának képviseletében pedig Pristyák János ezredes, a Magyar Honvédség Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont parancsnoka vett részt a rendezvényen. Képviseltette magát továbbá a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület elnöksége, a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja Híradó és Vezetéstámogató Szekciója, valamint a 43. Híradó Bajtársi Egyesület is.

„A híradó katonák Puskás Tivadart, a kiváló tervezőt és műszaki tudóst választották példaképüknek. Szellemisége és tettei máig hatással vannak a híradó fegyvernem alapértékeire" – hangzott el dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, valamint dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntő levelében.

1596039312

Az ünnepségen Benda László ezredes, az alakulat parancsnoka köszönetét fejezte ki a szakterületen szolgálatot tejesítő katonáknak és közalkalmazottaknak, akik jelenlétét és szakmai hozzáértését a honvédség nem nélkülözheti, nélkülük nem működhetne. „Legyen szó a napi életről, hazai és nemzetközi gyakorlatokról, határmenti feladatokról, misszióról vagy akár civil megjelenésről. Nem működhetne továbbá nagyszerű elődeink példaértékű munkája nélkül sem, de az informatika vagy a vezetéstámogató képesség nélkül sem. Így őket is köszönet illeti a mai nap" – mondta a parancsnok. 

Benda László ezredes megemlékezett továbbá az egykori hírközlőkről, a zenész katonákról, a múlt híradóiról is. A kitüntetések, elismerések átadását követően a Szín art Színtársulat ünnepi műsorával, illetve technikai bemutatójával zárult a híradók ünnepe.

1596039312

Fotó: Révész Csaba