Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vágtával szakította meg katonai kiképzését Marosi Ádám

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. szeptember 17. 16:15

Marosi Ádám olimpiai bronzérmes öttusázó is részt vett a Nemzeti Vágtán szeptember 16-án, a bajnokok jótékonysági sztárfutama keretében. A sportoló a múlt héten vonult be Szentendrére, az MH Altiszti Akadémiára, de kemény kiképzése közben is szakított időt a gálára.

A felkérés igen hirtelen érte Marosi Ádámot, de mint azt a honvedelem.hu-nak elmondta, nem igazán gondolkodott azon, hogy igent mondjon-e vagy sem. „Az előző héten derült ki, hogy lenne lehetőség erre a különleges vágtára, én pedig szívesen vállaltam a felkérést. Persze nyugodtabb lovat kértem, hiszen itt nem az volt a lényeg, hogy 50-60 kilométer/órás sebességgel vágtázva veszélyeztessem a saját testi épségemet, hanem hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára gyűjtsünk" − fogalmazott a sportoló.

1595941580

Marosi Ádám számára némileg új volt az a fajta lovaglás, amiben a vágtán kellett részt vennie, de élvezte a versenyt. „Pontszerző helyen végeztem" − teszi hozzá nevetve az ötödik helyezés kapcsán. „Az is nagyon örömteli, hogy ilyen hatalmas tömeg jelent meg a Nemzeti Vágtán. Fontos, hogy minden lehetséges módon népszerűsítsük a magyar lovassportot."

Marosi Ádám a vágta után természetesen ismét Szentendre felé vette az irányt, ahol ezen a héten is folytatódnak a rá váró kemény kiképzési foglalkozások. „Nagyon tetszett, amit eddig tapasztaltam" − árulta el kérdésünkre az öttusázó. „Persze akadtak nehézségeim legutóbb például a tárazással, de azért vagyunk itt, hogy a hatodik hét végére elsajátítsuk ezeket az ismereteket. Fizikailag pedig igen kemény a kiképzés, mi sem kapunk semmiféle könnyítést ezekben a hetekben: eleve minden reggel másfél óra testneveléssel kezdünk, ahol százasával nyomjuk a fekvőtámaszokat és minimum öt-hat kilométert futunk."

Fotó: vagta.hu