Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Védett madarat mentettek meg Újmajornál

Szöveg: Schäffer Mónika hadnagy |  2016. augusztus 7. 7:28

Nemrégiben az MH Bakony Harckiképző Központ kezelésében lévő újmajori bázis mellett sérült vörös vércsét talált az alakulat tagja, Simon István hadnagy. 

1596017743

A magyarországi lőterek nagy része a Natura 2000 hálózat tagja, az MH BHK pedig – a többi alakulathoz hasonlóan – kiemelt figyelmet fordít környezeti értékeink védelmére. Így amikor Simon István hadnagy az út mellett megpillantotta a sérült madarat, jelentette az MH BHK környezetvédelmi tisztjének az esetet. Molnár Zoltán őrnagy, biztonságtechnikai főnök, környezetvédelmi tiszt a helyzetre való tekintettel felvette a kapcsolatot a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársaival, akik szerencsére épp a közelben tartózkodtak, így gyors segítséget tudtak nyújtani a madár mentésében.

Mint kiderült, Simon hadnagy egy vörös vércsét talált, amely a védett fajok kategóriájába tartozik. Az időben érkezett segítségnek köszönhetően a vércse szakszerű ellátásban részesült, és jelenleg szakember segíti felépülését. A sérülés a madár evezőtollait érinti, de információk szerint nem történt nagy baj, a tollak cserélődését követően jövőre valószínűleg visszaengedhetik természetes élőhelyére.

1596017743


A szerző felvételei