Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a tanfolyam, oklevelet kaptak

Szöveg: Bojtos Tibor törzszászlós |  2013. október 12. 11:28

Véget a 26. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK). A három hetes kurzus október 11-én, pénteken oklevélátadó ünnepséggel zárult.

Az MH BTKK által szervezett, Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (International Military Observer Course – IMOC) az ENSZ Békeműveleti Főosztály által elismert és akkreditált kiképzési rendezvény, amely minden tekintetben megfelel az ENSZ által támasztott szigorú kiképzési normáknak és követelményeknek. Legutóbb a 2011. június 6–24. között megrendezett 22. IMOC során bizonyította be az intézmény, hogy méltó erre az elismerésre. A 2011-ben sikeresen megújított akkreditáció 2015-ig érvényes.

1595961337

A mostani, szeptember 23-án kezdődött 26. tanfolyam három hétig tartott. A 28 hallgató fele tizenegy  országból – Egyiptom, Egyesült Királyság, Franciaország, Grúzia, Jordánia, Litvánia, Marokkó, Nigéria, Pakisztán, Szlovákia, Szlovénia – érkezett, a többiek pedig a Magyar Honvédség alakulataitól jelentkeztek a kurzusra.

A tanfolyamot záró oklevélátadó ünnepségen Topor István ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Műveletirányító Főnökség főnöke méltatta azt a munkát, amit a hallgatók és az oktatók végeztek az elmúlt hetekben.

1595961337

A legjobb hallgató címet, Suszter Attila alezredes – az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Repülésbiztonsági Osztály vezetője – érdemelte ki. Suszter alezredes a tanfolyam során végig kiemelkedően teljesített és társait is mindenben segítette. Nagy segítségére volt ebben kiváló angol nyelvtudása és széles missziós tapasztalata.

A rendezvény végén Drót László alezredes az MH Béketámogató Kiképző Központ megbízott parancsnoka megköszönte a hallgatóknak és az oktatóknak az áldozatos munkát és a hozzáállást.

1595961338

Fotó: MH BTKK