Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vendégek a Rajna-partról

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2013. október 16. 17:35

A győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred minden évben számos vendéget fogad külföldről és belföldről egyaránt. Legutóbb francia nyugállományú légvédelmi katonák tettek látogatást a skarlátpiros barettsapkás honvédeknél, hogy megismerkedjenek az alakulat szakmai tevékenységével.

Október 14-én érkeztek a likócsi laktanyába az egykori gall légvédelmi tüzérek. A Christophe Hélouis alezredes, Franciaország ausztriai helyettes védelmi attaséjának kíséretében érkező, közel ötven fős delegációt Kovács Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta.

1595961608

Bozsóki Attila alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese előadásában az ezred felépítéséről, rendeltetéséről, békeidőben és minősített időszakban végrehajtandó feladatairól, illetve nemzetközi szerepvállalásáról beszélt.  Szó esett a az ezred társadalmi kapcsolatairól, a fegyvernemi hagyományok ápolásáról, valamint az idei év rendkívüli kihívásairól, azaz a márciusi hóhelyzetről, illetve a júniusi árvízről is.  A parancsnokhelyettes ugyancsak beszélt a Lendülő Kard 2013 elnevezésű légvédelmi rakéta harcászati éleslövészetről is. 

A vendégek a tájékoztatót követően megtekintették a csapatmúzeumot, illetve szemügyre vették a haditechnikai parkban kiállított technikai eszközöket is. 

1595961608