Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylő zászlósok a parancsnokságon

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2013. december 12. 15:35

A szentendrei MH Altiszti Akadémián összhaderőnemi vezetői altiszti tanfolyamán résztvevő vezénylőzászlósok érkeztek katonai igazgatási és toborzó szakmai képzésre kiképzésre az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságra (MH HKNYP) december 5-én.

1595964320
A szakmai kiképzést Vanyur Tibor ezredes nyitotta meg

A tizenkét hétig tartó összhaderőnemi vezető altiszti tanfolyam célja, hogy a résztvevők képesek legyenek feladatukat magas színvonalon ellátni, katonáikat motiválni, róluk felelősséggel gondoskodni – mind békében, mind különleges jogrend bevezetése esetén, műveleti területen és nemzetközi környezetben egyaránt.

A szakmai kiképzést Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka nyitotta meg, beszédében hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség vezetői számítanak a vezénylőzászlósok együttműködésére.

1595964321
Számítanak a vezénylőzászlósok együttműködésére

Ezután Gáspár Miklós Levente alezredes, a Toborzó és Érdekvédelmi Osztály osztályvezetője részletesen beszélt a vezénylőzászlósoknak a katonai toborzás folyamatáról és állomásairól. Leginkább az érdekelte a vezénylőzászlósokat, hogyan lesz egy civil érdeklődőből katona és milyen módon toboroznak a kollégák.