Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósok látogattak a határon szolgáló katonákhoz

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta hadnagy |  2016. május 5. 15:29

Az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléknél tett látogatást a napokban Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség, illetve Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylőzászlósa. A látogatók a határvédelmi feladatba bevont katonák élet- és munkakörülményeit tekintették meg.

1596012961

A látogatás első napján a kötelék felépítéséről, feladatairól és a Bázis Ellátó Csoport tevékenységéről kaptak tájékoztatást Manzák Attila törzszászlóstól, az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék vezénylőzászlósától, majd a katonák elhelyezési és ellátási körülményeit tekintették meg a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában.

A látogatás következő fázisában az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjeit keresték fel, akik a szegedi Határrendészeti Kirendeltségen, a Bevándorlási Hivatalban és a röszkei tranzitállomásnál látják el feladataikat, támogatva a rendőri erőket. A bejárás a csongrádi szakaszon folytatódott, ahol a vezénylőzászlósok az ezen a határszakaszon szolgáló katonákkal találkoztak és beszélgettek.

1596012961

A látogatás második napján a Bács-Kiskun megyében található előretolt bázison, Mélykúton hallgatták meg a rangidős altisztek jelentéseit, majd a Tábor Ellátó Csoport bemutatása következett. Ezen a napon sem maradtak el a határszakaszon az Ideiglenes Biztonsági Határzár mentén szolgálatot teljesítő honvédekkel történő beszélgetések. A vezénylőzászlósok a programjuk során első kézből kapott információkkal és tapasztalatokkal tértek haza, egyben elismerően nyilatkoztak az állomány feladathoz történő hozzáállásról.

1596012961

Fotó: Horváth Gábor hadnagy