Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Világháborús gránátok kerültek elő

Szöveg: Antal Ferenc |  2014. február 4. 7:46

Január utolsó napjai is sok munkát adtak a tűzszerészeknek. Január 27. és február 2. között 16 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. Ezek közül a szakembereknek egy esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életét.

Bábel Attila főtörzsőrmester, az alakulat tűzszerész műveleti főnökségének tervező beosztottja kérdésünkre elmondta, hogy a tűzszerészek 2014-ben eddig összesen 110 bejelentést kaptak.

Január 28-án Pázmándról telefonáltak a tűzszerészügyeletre, hogy a Széchenyi utca végén, egy fa tövében, a második világháborúból visszamaradt RPG-43 típusú szovjet páncél elhárító kézigránátot találtak. A Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezetésével helyszínre érkezett tűzszerész járőr megállapította, hogy az eszköz szállítható állapotban volt, így a tűzszerészek a központi gyűjtőbe vitték.

Január 31-én Kiskunhalason a Jókai utca 68. szám alatt található szeméttelepen akadt dolga a Pozderka Attila főtörzsőrmester vezette járőrnek. Mint a helyszínen kiderült, egy 100 mm-es szovjet repesz-romboló gránát került elő, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Címkéktűzszerész