Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Világháborús gránátot találtak Székesfehérváron

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. május 15. 13:34

Második világháborús gránátot találtak Székesfehérváron, a Videoton-gyár területén; a korábban közöltekkel szemben hétfőn mégsem ürítik ki a területet – tájékoztatta az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t.

Dr. Markovics Zita főhadnagy elmondta, hogy egy 152 milliméteres repesz-rombológránátot találtak, amely kilőtt állapotban van, ezért a helyszínen hatástalanítani kell.

A kommunikációs tiszt a korábban elmondottakat módosítva azt közölte, hogy a hatástalanítás nem hétfőn, hanem csak a következő napokban történik meg. Annak érdekében ugyanis, hogy az érintett területen működő cégek munkáját ne akadályozzák, egyeztetés kezdődött a terület kiürítésének időpontjáról.
A robbanótest környékét mintegy 250 méter sugarú körben kell majd kiüríteni. Ez főként a gyár területét érinti, de a Berényi út egy részét is lezárják majd.

Markovics Zita hozzátette: a tűzszerészek a robbanótestet biztonságba helyezték, elkerítették, őrzését megszervezték. Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a hatástalanítás pontos idejéről azonnal tájékoztatja a közvéleményt.

Címkéktűzszerész