Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Világháborús robbanószerkezeteket találtak a fővárosban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. április 13. 22:06

Elszállították a tűzszerészek azt világháborús robbanóeszközt, amelyet földmunka közben találtak a főváros XXII. kerületében, a Bérkocsi utcában április 13-án, szombat délután – közölte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje.

Németh-Zsohár Agnieszka százados elmondta: az 57 milliméteres szovjet gyártmányú páncéltörő gránát szállítható állapotban volt, ezért a tűzszerész járőrök biztonsági gépkocsijukkal a központi gyűjtőbe szállították.

Korábban a Hómező utcából is kaptak bejelentést a tűzszerészek. Az árokásás közben talált tárgyról azonban kiderült, hogy az mégsem robbanóeszköz, így a terület zárását a rendőrség feloldotta – mondta el kommunikációs tiszt.

Szombaton néhány órával korábban a XI. kerületi Nevegy utca 20. szám alatti építkezési területen egy 82 milliméteres szovjet gyártmányú, kilőtt és sérült gyújtószerkezetű aknavető gránátot találtak, ezért a terület rendőrségi kiürítését követően a tűzszerészek a robbanótestet a helyszínen semmisítették meg – tette hozzá.