Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Virágnapokon járt a KatonaSuli-részleg

Szöveg: Faludi Miklós főtörzsőrmester |  2015. április 23. 21:52

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, illetve a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola közötti együttműködés alapján, az alakulat Hadműveleti és Kiképzési Főnökségének KatonaSuli-részlege információs sátrat működtetett az iskola hagyományos, kétnapos Tavaszi Virágnapok elnevezésű rendezvényén.

1595992518

A rendezvényen részt vett Csipszer Tibor alezredes, a dandár megbízott törzsfőnöke, valamint dr. Bálint György, azaz Bálint gazda is. A kétnapos eseményen számos kiállító jelent meg, de mindezek mellett a sünsimogatónál, a rovarárusnál, a virágárusnál minden korosztály megtalálta azt, amit keresett.

1595992518

Pintér Karolina intézményvezető felkérésére a dandár KatonaSuli-részlege is részt vett az eseményen, hogy a Magyar Honvédséget, és a KatonaSuli-programot népszerűsítse. Információs sátrukban a szülők választ kaphattak kérdéseikre, míg a diákok inkább a katonai témájú folyóiratokat nézegették vagy a kitett sapkákat próbálták fel. Sokan itt szereztek tudomást arról, hogy az alakulat KatonaSuli-részlege hat budapesti szakközépiskolában szervez programokat a katonai alapismereteket tanuló diákok részére, illetve négy iskolában, összesen heti húsz órában tanítja a tárgyat, több mint ötszáz diáknak.

1595992518

Fotó: a szerző felvételei