Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vizesárok és szennyezett terepszakasz

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2013. április 4. 7:31

A vezetési képességek megőrzése − ez volt a célja annak a vezetési gyakorlatnak, illetve vizsgának, amelyet a napokban tartottak az MH Pápa Bázisrepülőtér gépjármű-vezetői beosztásban lévő katonái részére.

1595951768

Az osztályos fokozathoz kötött beosztásban szolgáló gépjárművezető katonáknak évente kötelező osztályba sorolási vizsgát tenniük.

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren a honvédségi gépjárművek vezetői UAZ, illetve Ural típusú járműveken vizsgáztak. A 116 vizsgázó katona több mint háromnegyede I. osztályú besorolás megszerzése érdekében teljesítette a feladatot. A négy napig tartó időszakban különleges időjárási körülmények, valamint nehezített terepviszonyok között hajtották végre a 6. számú vezetési gyakorlatot, mely többek között vizesárkon, szennyezett terepszakaszon való közlekedést, a lejtőn, emelkedőn való megállást, elindulást, illetve fedezékbe be- és kiállást is tartalmazott.

A feladatot a télies időjárás, a síkos és csúszós utak is nehezítették, de szerencsére minden gépjárművezető sikerrel teljesítette a vizsgát.

1595951768

Fotó: a szerző felvételei