Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vizsga után, altisztavatás előtt

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: Petrovics Renáta |  2020. július 15. 7:17

Ünnepélyes sorakozóval búcsúztatták az altiszti tanfolyamot sikeresen teljesítő Acélkockákat a tatai dandárnál július 9-én.

1596082291

A 2019/2020. tanévben először indított új típusú altiszti tanfolyam egyik sajátossága, hogy a résztvevők a megszerzett elméleti ismereteiket a tanfolyam második felében a Magyar Honvédség alakulatainál, „élesben" is gyakorolhatták. Ennek megfelelően az elmúlt mintegy négy hónap folyamán az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál három fegyvernemi gyakorlati képzés zajlott; a leendő őrmesterek a harckocsizó, tüzér-aknavető-páncéltörő és információvédelmi szakirányok tanteremben elsajátított ismeretanyagát a tatai dandár szakállományának irányításával fejlesztették olyan szintre, hogy – a vizsgabizottság előtti sikeres szereplést és az ünnepélyes altisztavatást követően – akár harctéri körülmények között is megállják a helyüket. A három teljes idejű gyakorlati fegyvernemi képzés mellett májusban négy hétig a páncélos- és gépjárműtechnikai üzembentartói és az ellátói szakirányokon tanulók is Tatán bővíthették ismereteiket.

1596082291

Az altiszti tanfolyam által előírt követelményeknek sikeresen megfelelt közel ötven hallgatótól az alakulat nevében Legoza Bálint ezredes, dandárparancsnok-helyettes búcsúzott el a Klapka György laktanya alakulóterén július 9-én, igaz, ez a búcsú a legtöbb Acélkocka esetében csak rövid időre szól, hiszen közülük többen is visszatérnek a július 18-i altisztavatást követően Tatára, hogy megkezdjék szolgálatukat az első altiszti beosztásukban.

A rendezvény keretében az Acélkocka szakmai tanfolyamon részt vevő állományból – a feladatokhoz való kiemelkedő hozzáállása, valamint elméleti- és gyakorlati kimagasló teljesítménye elismeréseként – M. J. szakaszvezető és Hajba Sándor közkatona parancsnoki emléktárgyat, az Acélkocka szakmai tanfolyamon végzett kiemelkedő munkája elismeréseként pedig Gieszer Bence főhadnagy, Vanczák Péter főtörzsőrmester, Molnár László főtörzsőrmester, Dankó János főtörzsőrmester és Hegyi Zoltán törzsőrmester parancsnoki emléklapot vehetett át.

GALÉRIA