Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Víztisztítók tábora

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados |  2018. augusztus 3. 13:25

A héten tartják az MH V4 EU HCS (a Visegrádi Négyek Európai Uniós Harccsoportja) 2019. második félévi váltás egyes elemeinek szakfelkészítését az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A gyakorlati felkészítés a harccsoport több elemét is érinti, és szükséges ahhoz, hogy az alakulat eleget tudjon tenni a nemzetközi felajánlás által vállalt kötelezettségeknek.

1599191224
Az MH V4 EU HCS víztisztító raja a felkészítés keretében a laktanya melletti gyakorlótérre települt, ahol tábori körülmények között víztisztítási szakfeladatot hajtott végre.

A víztisztító ponton a Kurcából nyert vizet a ZENON ADROWPU tábori víztisztító berendezéssel tisztították meg. A tisztított vízből az MH Egészségügyi Központ szakemberei mintát vettek, mint minden víztisztítás alkalmával, hogy megállapítsák, alkalmas-e emberi fogyasztásra. A megtisztított víz egy részét a víztisztító felkészítés részeként a TTR 18/28. csomagoló berendezéssel csomagolták be, a másik részét pedig Hetényegyházára, az MH Anyagellátó Raktárbázisra szállították, hogy desztillált vízként tudják használni a Magyar Honvédség alakulatai.

1599191225
Fotó: a szerző felvételei