Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zord idő, vidám hangulat Győrben

Szöveg: Orosz László Sándor százados |  2016. október 9. 8:19

Zord időben, de vidám hangulatban rendezték meg a középiskolások Országos Haditorna Versenyének Győr-Moson-Sopron megyei fordulóját október 5-én.

A győri rendezvényen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (KIKNYP) 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda hivatásos és tartalékos katonái, kiegészülve a veszprémi 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársaival, egy nagyon átfogó próbatételt jelentő versennyel várták a résztvevőket. A barátságtalan időjárással is dacoló csapatokat a fizikai és ügyességi elemek mellett a széles körű szellemi ismereteket kívánó honvédelmi totó is jelentős kihívás elé állította.

1596021082

A megmérettetésre benevezett kilenc csapatot Gulyás Róbert őrnagy, irodavezető köszöntötte. A Győrből, Mosonmagyaróvárról, Csornáról, Pannonhalmáról és Mezőőrsről érkezett csapatok rátermettségét az akadálypálya elemeinek leküzdésével, kézigránátdobással, légpuskalövészettel, gépkarabély szét- és összeszereléssel, valamint elsősegélynyújtási ismeretekkel bizonyíthatták.

A szellemi próbatételt jelentő honvédelmi totó egyaránt tartalmazott állampolgári, honismereti és történelmi kérdéseket, s ezenkívül a győri katonák azt is tesztelték, hogy a fiatalok miként fejezik ki hazaszeretetüket a költészetben.

1596021082

A haditornaverseny megyei fordulóját szoros küzdelemben a csornai Hunyadi János Szakközépiskola „határvadász" csapata nyerte, így az országos döntőn ők képviselhetik Győr-Moson-Sopron megyét.

Fotó: Gergely Zsolt zászlós