Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazájuk védelmére esküdtek Tatán

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Kertész László |  2022. február 17. 14:45

Huszonnégy katona esküdött fel Magyarország védelmére a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában, február 17-én, csütörtökön.

Katonai eskütétel KLAC5956

A szerződéses legénységi állományú katonák, valamint a pályakezdő tisztek és altisztek – az alapkiképzés sikeres elvégzését követően - hozzátartozóik jelenlétében esküdtek fel hazájuk szolgálatára. Az eskü előmondója Rónai Gábor törzsőrmester volt.

Kása István ezredes, a tatai alakulat törzsfőnöke beszédében kiemelte: a katonáknak nem szabad megfeledkezni a családjukról, hiszen támogatásuknak sokat köszönhetnek. Azt is elmondta, hogy az állomány tagjai a hathetes kiképzésen azokat az alapokat rakták le, amelyekre később építkezni fognak.

Katonai eskütétel KLAC5946

„Célunk az volt, hogy kimozdítsuk önöket a komfortzónájukból, megtanuljanak alkalmazkodni és elsajátítsák a katonai élethez szükséges képességeket. A tanulás végig kíséri önöket hivatásuk alatt, amely során nap mint nap új kihívásokkal kell szembenézniük” – mondta, hangsúlyozva: a katonák minden körülmények között szavatolják a magyar állampolgárok biztonságát.

A rendezvény díszmenettel és a csapatzászló őrzési helyére kísérésével zárult.