Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hazámat szolgálom”

Esküt tettek az Önkéntes Katonai Szolgálatot vállalók

Szöveg: Prodán András | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 21. 7:21

Ünnepélyes keretek között tett esküt hatvannégy Önkéntes Katonai Szolgálatot (ÖKSZ) vállaló közkatona október 20-án, az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai laktanyájában.

ÖKSZ_eskü (4)

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, az MH ARB-vel együttműködésben szeptember közepétől – beöltözésük napjától - képezte ki az Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezőket. Az alapkiképzés része az eskütétel is: a honvédeskü szövegét Tomasovszky Anna közkatona mondta elő.

Az eskütétel után Dolányi Sándor ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka - Szerencsi Zsolt alezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred zászlóaljparancsnokának jelenlétében - köszöntötte a katonákat.

ÖKSZ_eskü (2)

Mint hangsúlyozta: az Önkéntes Katonai Szolgálat létrehozásakor egyértelmű célkitűzés volt, hogy egy olyan képzési alternatíva jöhessen létre, amely főként azokat a fiatalokat szólítja meg, akik az idei tanévben valamiért kénytelenek voltak elhalasztani felsőfokú tanulmányaik megkezdését, illetve olyan magyar állampolgárokat, akik szeretnék kipróbálni magukat a katonai pályán.

„Az elmúlt hetekben bebizonyították, hogy hisznek magukban. Eredményesen, elhivatottan, katonai rendben és fegyelemben hajtották végre a kiképzési feladatokat, amelyre teljes joggal büszkék lehetnek mind önök, mind pedig kiképzőik. Bízom benne, hogy a továbbiakban sokan fognak kedvet kapni a honvédelmi pálya folytatásához és a honvédelmi kötelékhez” – emelte ki az ezredes.