Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazánkba látogatott a pakisztáni vezérkari főnök

Szöveg: Navarrai Mészáros Márton | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2023. augusztus 28. 18:33

Négynapos hivatalos látogatás keretében hazánkban tartózkodik Zahir Ahmad Babar Szidu vezérezredes, a pakisztáni légierő vezérkari főnöke, akit programja részeként katonai tiszteletadással köszöntötték a Honvédelmi Minisztériumban augusztus 28-án, hétfőn.

LALA3286

A magasrangú pakisztáni vendéget – aki dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke meghívására érkezett Budapestre – hétfő reggel katonai tiszteletadással fogadták a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában. Szidu vezérezredes a délelőtt folyamán – udvariassági látogatás keretében – megbeszélést folytatott dr. Böröndi Gábor vezérezredessel. A pakisztáni és magyar delegáció plenáris tárgyaláson vett részt, ahol elsődlegesen ismertették a partnerrel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot. A tárgyaláson többek között elhangzott, hogy Pakisztán fontos szereplő az ázsiai béke és biztonság megőrzésében.

LALA3380

A pakisztáni delegációt ezt követően Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese fogadta. A katonadiplomáciai látogatás végén Szidu vezérezredest a hazai védelmiipari fejlesztésekről tájékoztatták.

Az ötvennyolc éves, hivatalát két éve betöltő Zahir Ahmad Babar Szidu vezérezredes, a pakisztáni légierő vezérkari főnöke szerdáig tartózkodik Magyarországon, állami látogatása során – többek között – az Országházat és Pakisztán budapesti nagykövetségét is felkeresi.