Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazaszerető emberekre van szükség

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI |  2023. november 24. 10:52

Hazaszerető emberekre van szükség, olyan magyar emberekre, akik a hazájukat akár az életük árán is megvédik – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Bács-Kiskun vármegyében tett látogatásán november 23-án, Kiskunhalason, egy kilencedik évfolyamos kadétszázad fogadalomtételén.

DEBRE20231123043

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumban a Magyar Honvédség főparancsnoka arról beszélt, hogy napjainkban felértékelődött a rend és biztonság szerepe.

Mint mondta: mindenki arra vágyik, hogy a saját családját biztonságban tudhassa. A magyar kormány is szeretne minden magyar embert biztonságban tudni, és ebben számít a kadétokra is – tette hozzá.

Novák Katalin arra kérte a fiatalokat, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ezt a biztonságot hosszú távon is garantálni tudják a magyar embereknek.

DEBRE20231123052

Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy ma, amikor háború van a határ túloldalán, és újra háború dúl a Közel-Keleten, felértékelődik a béke kérdése. A béke megőrzéséhez pedig az országnak szüksége van az erős, felkészült Magyar Honvédségre – fogalmazott.

Mint mondta: a Honvéd Kadét Program célja, hogy a honvédelmi nevelésen keresztül megtalálja azokat a fiatalokat, akik fontosnak érzik a honvédelem és a haza védelmének ügyét. „A jövő Magyarországa ugyanis a haza ügye iránt elkötelezett fiatalok kezében van” – fogalmazott.

Az eseményen részt vett dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Kovácsné dr. Szekér Enikő, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára, Takács Attila vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettese és Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is.